Зеленчуците и рибата намаляват риска от рак на дебелото черво, сочи проучване проведено в Loma Linda University в САЩ. Според учените най-добрата храна за отлична превенция срещу възникване
на заболяването е, ако в диетата си заложите предимно на риба и зеленчуци и намалите чувствително приема на месо.
Изследователите установили, че хората чиято диета е изградена изцяло от зеленчуци, плодове,
бобови храни и риба намаляват със сериозен процент вероятността да се разболеят включително и от рак на простатата при мъжете и рак на гърдата при жените.
Thinkstock/Guliver
Учените от университета в Калифорния направили мащабно проучване, в което взели участие около 77 659 участници. Изследователите разпределили участниците в проучването на три групи: вегетарианска,
месоядна и вегетарианска, която се храни с
риба и морски дарове.
Вегетарианската група намалили риска от възникване на рак с цели 22% в сравнение с месоядците. Но сериозна изненада за учените се е оказала третата група на вегетарианците, които са се
хранили и с риба и морски дарове, които намалили риска с цели 43%.
Според учените този феномен до голяма степен се дължи на полезните антиоксинатни и мазнини, на които са богати различните видове риба. Освен това предимно веганската
храна под формата на зеленчуци и плодове сериозно допринася за
алкализирането на организма, което е най-сериозната
превенция срещу редица сериозни заболявания.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Зеленчуците и рибата намаляват риска от рак
Погрижете се за здравето!
Добави коментар