При радиация здравните експерти съветват да се ядат често тези шест храни. Известно е, че приемът им може да блокира или да лекува признаците на радиация около нас. С тях със сигурност ще укрепите своята имунна система, ще изчистите свободните радикали и ще стимулирате детоксикацията.
Чесън
Добре известен е фактът, че в чесъна има сяра. С това помага на черния дроб и бъбреците да "изгонят" токсините от тялото. С приема на чесън може да редуцирате нивото на кръвното, да понижите нивата на холестерола и да избегнете образуването на съсиреци. Хапвате ли чесън редовно, ще имате чисти артерии, добре функционираща щитовидна жлеза, а усвояването на витамини от група В ще се повиши. В чесъна има натурални антибиотици, които елиминират няколко вида бактерии. В него има и германий – елементът, който стимулира кислородната циркулация в организма ни.
Пчелен прашец
При наличие на радиация около нас спада нивото на антителата ни, витамините Е и С, както и белите и червените кръвни телца. С пчелния прашец, който е мощно природно вещество, ще неутрализирате опасния радиационен ефект. В него има протеини, полезни мазнини, калций, селен, витамин C, В, С и Е, магнезий, нуклеинови киселини, цистеин и лецитин. Те пък от своя странна противодействат на ефекта на радиацията и химичните отрови. С пчелния прашец защитаваме организма си от вредния въглероден диоксид, оловото, азотния диоксид, живака, нитратите, DDT и кадмия. Добре познати са и неговите антивирусни и антибактериални свойства. Препоръчителни за възрастни индивиди са от една до три чаени лъжички пчелен прашец три пъти дневно.
Цвекло
Цвеклото е препоръчително при заболявания на кръвта, бъбреците, черния дроб, нервната система. Причина за тези ползи за здравето е, че този подземен зеленчук е богат на желязо и минерали, които предотвратяват усвояването на плутоний-238, плутоний-239, желязо-55 и желязо-59. Те се абсорбират от белите дробове, черния дроб и органите за репродукция. С цвеклото възстановяваме хемоглобина си при излагане на радиационен фон. Особено полезна е подземната част на цвеклото, тъй като в него има обилно количество оксалова киселина. Приемайте цвеклото редовно в салати или като студено пресован сок.
Ферментирали храни
Ферментиралите храни се борят ефикасно с токсините и имат благоприятен ефект върху червата. Този тип храни произвеждат "добри" чревни бактерии, а те пък насърчават правилното храносмилане и усвояването на полезни вещества, сред които са витамините от група В. С консумацията им ще подпомогнем нашата имунна система и способността на тялото ни да отделя токсини. Сред ферментиралите храни са добре познатите ни кисело зеле и кисели краставички, както и мисо, тамари, темпе и кефир, пише дело.бг.
Храни с хлорофил
Морските водорасли блокират радиацията за организма ни най-добре. Те имат в състава си натриев алгинат. Той се съчетава успешно с радиоактивни изотопи и част от металните замърсители на околната среда – кадмий, олово, стронций, барий, излишък на желязо, цезий и плутоний. Натриевият алгинат е нетоксичен и устойчив на киселинност в стомаха. Сред най-ефективните източници на натриев алгинат са кафявите морски водорасли, като келп. Приемайте на дневна база 2-3 супени лъжици гранули изсушени с водорасли. Ползвайте ги и като заместител на солта. Доказано е, че храните, които са богати на хлорофил, редуцират до минимум радиационната токсичност. Добавете към дневното си меню листни зеленчуци, магданоз, зърнени и бобови кълнове, спирулина и хлорела.
Добави коментар