Никога не пропускам повод да натякна на широката аудитория колко много обичам яйцата във всичките им възможни проявления. Днес обаче попаднах в неловка ситуация, която ми напомни, че досега съм се концентрирал основно върху вътрешността, а черупката съм игнорирал през по-голямата част от времето, изключая случаите, в които съм я използвал като калциева добавка*.
Главен виновник за ситуацията беше скулпторът Бет Ан Магнусон. След като в продължение на 12 години американката се е занимавала с отглеждането на цветя, тя попада в дълбоката южна провинция, където е заобиколена от твърде малко хора и твърде много царевица. Подобни обстоятелства за някои биха били мощен подтик към битов алкохолизъм, но у нея са отключили стремеж към създаването на нещо ново, различно и красиво.
* Това е една отделна история, която ще ви разкажа друг път :)
Добави коментар