Баба ми ме научи да ям печени ябълки – ах, тази уникална жена! Приготвя ги по най-елементарния възможен начин. Просто ги подрежда в една тавичка и, дум!, изпраща ги директно във фурната. Не, не им слага никакви допълнителни екстри, а винаги стават невероятно вкусни.
Но понеже съм любопитна, реших да експериментирам с направата на въпросния специалитет. Наскоро открих една чудесна рецепта, която бързам да споделя с вас.
За да я реализирате, ще ви трябват:
- 1 голяма или 2 по-малки ябълки, ама по-киселички
- 25 грама орехи, натрошени на едро
- 1 чаена лъжичка кафява захар
- няколко малки парченца масло
Начин на приготвяне
Най-напред, загрейте фурната на 180 градуса. После измийте ябълките и ги разрежете наполовина. С помощта на лъжичка, издълбайте сърцевината им (там, където се намират семките) и отстранете дръжките.
Сложете ги в тавичка, която предварително покрийте с хартия за печене. В подходящ съд комбинирайте захарта и орехите. С тази смес напълнете ябълките, а отгоре поставете парченце масло.
Печете във фурната от 25 до 35 минути, в зависимост от размера им. Ще станат уникално, уникално вкусни, обещавам.
Е, вие обичате ли печени ябълки?
Добави коментар