Искате да си приготвите лесен и вкусен дресинг за салатата? Няма проблеми. Запрятайте ръкави и си запишете необходимите продукти:
- един узрял плод авокадо
- около 120 мл винен оцет
- сокът на 1 лимон
- сол и пипер, на вкус
- 60 мл зехтин
Начинът на приготвяне е супер елементарен, казвам ви.
Най-напред, с помощта на нож и лъжица изкарайте вътрешността на авокадото. Изсипете я в блендер, добавете оцета, лимона, овкусете със сол и пипер. Разбийте на ниска скорост до получаване на гъста, кремообразна текстура. После внимателно, на малки струйки, добавете зехтина. Разбийте отново до пълното комбиниране на сместа. Готово!
Значи, ако дресингът ви се стори прекалено кисел, може да намалите употребяваното количество оцет и лимоновия сок.
Остава ви само да си направите салата :)
Добави коментар