НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
картофи – 2-3 бр (400 г);
яйца – 4 бр;
шунка – 100 гр;
картофено нишесте – 2 супени лъжици;
праз или зелен лук;
сол, черен пипер – на вкус;
настърган кашкавал – на око и по вкус.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Настържете обелените картофи на едро ренде. Нарежете шунката на ленти. Поставете съставките в голяма купа и добавете 4 белтъка (оставете жълтъците временно настрана). Добавете сол и черен пипер на вкус, картофено нишесте и разбъркайте добре всички съставки.
Готовата маса се разделя на 4 равни части и се поставя в предварително загрят тиган. В центъра на всяко "гнездо" направете вдлъбнатина за жълтъка. Запържете "гнездата" от двете страни до златисто кафяво. След това поставете по един жълтък в центъра на всяко "гнездо", поставете капака на тигана и гответе още няколко минути. По желание може да добавите настърган кашкавал.
Преди сервиране поръсете ястието с настърган лук. Цялото семейство ще оцени тази различна закуска.
                
                
                
                
                
			
				
				
				
				
                    
                    
                    

Добави коментар