Яйчена салата. Няма да крия, че тя е едно от любимите ми ястия – обожавам я! Освен, че е изключително вкусна и засищаща, приготвянето ѝ не отнема много време и никак не е сложно.
Всъщност, ако трябва да бъда честна, най-трудното в кулинарната реализация на този специалитет, е самото белене на яйцата. Тъй като в конкретния случай те трябва да бъдат твърдо сварени, черупката им често се отстранява доста бавно и мъчно, особено ако са хипер пресни.
Днес обаче попаднах на един доста интересен трик, който, струва ми се, ще улесни всички кулинари-аматьори, които, подобно на мен, са влюбени в "неродените деца" на кокошката. Любопитната препоръка открих в забавния блог NoBiggie, воден от симпатичната американка Ками. Същата обича да готви и да изработва различни забавни неща с ръцете си.
Та, ето какво предлага сладураната:
След като се свари, яйцето се охлажда и, с помощта на остър нож, се разполовява, още докато е с черупката. После всяка половинка се измъква от своеобразното ѝ гнездо с лъжица. И толкова.
Признавам си, че днес нямах време да изпробвам въпросния метод, но някакси усещам, че ще ми свърши перфектна работа.
Вие също може да тествате полезността му и, освен това, задължително реализирайте ето тази рецепта за яйчена салата. Обещавам ви - тя ще ви накара да си оближете пръстите!
Добави коментар