Никога не сме чакали Великден, за да ядем яйца на корем :)
Похапваме ги непрекъснато, защото страшно обичаме "неродените деца" на кокошката. Даже след ред разстояние възнамеряваме да си направим една вкусна яйчена салата.
Хайде, забъркайте си я и вие?
За приготвянето на една порция ще ви трябват:
- 4 твърдо сварени яйца
- ½ авокадо, нарязано на кубчета
- ½ супена лъжица дижонска горчица
- 1-2 чаени лъжички зелен лук, нарязан на ситно
- 1 чаена лъжичка ябълков оцет
- ¾ чаена лъжичка къри на прах
- морска сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне: всички съставки се комбинират в подходящ съд и се намачкват с вилица до деликатното им раздробяване. И готово!
Може да си консумирате салатката така или да я превърнете в плънка за сандвич, в комбинация с две резенчета доматче :)
Да ви е вкусно!
Добави коментар