Няма спор, че неделя е един особено подходящ ден за мързелуване. С удоволствие бихме го прекарали в нищоправене, ама се сетихме за вас. И решихме, че няма да е добра идея да ви оставяме гладни точно в почивния ви ден.
Затова бързо прелетяхме до кухнята (на метла) и сега се готвим да ви спретнем едно бързо и вкусно хапване за обяд. Естествено, спряхме се на най-простата възможна рецепта: пълнени доматки.
За да я реализираме, ще ни трябват:
8 (непластмасови, по възможност), средно големи домати
2-3 твърдо сварени яйца, нарязани на малки парченца
200-300 грама риба тон (или пушена сьомга, нарязана на ситно)
4 скилидки чесън, нарязани на съвсем ситно
майонеза (по преценка)
1-2 стръкчета магданоз, нарязан на ситно
черен пипер и сол на вкус
няколко листа от маруля за декорация, по желание
inm.comИ тъй. Запретваме ръкави:
Първо, хубавичко измиваме доматките. След това с помощта на остър нож изрязваме капачета от горната им страна, издълбаваме вътрешността им и отстраняваме семките им.
Иначе казано, превръщаме ги в симпатични мини червени купички. Когато са напълно готови, ги оставяме за малко настрана, за да приготвим...
Плънката
В подходящ съд комбинираме рибата тон (сьомгата), майонезата, чесъна, яйцата, магданоза и подправките.
Разпределяме готовата смес по купичките, поръсваме с още малко магданоз и затваряме с капачетата.
Слагаме доматките да си почиват върху листо от маруля... Готови са за ядене! В случай, че нe ви се хапват сурови пък, винаги може да ги запечете в тавичка, намазана със зехтин.
Досещате се, че плънката е въпрос до абсолютна импровизация ;) Винаги може да сложите в нея други продукти - няколко вида колбас, сирене, морски дарове... Възможностите са неизброими.
Тук, например, дегустирайте още едно апетитно доматено предложение.
Ами, да ви е вкусно! А сега отиваме да си починем, че адски се изморихме, нали разбирате ;)
Добави коментар