Попитайте който и да е автор от нашия сайт коя е перфектната закуска и ще получите отговор, състоящ се изцяло или частично от думата "яйца". За тяхната полезност сме говорили надълго и нашироко, но дори и да се абстрахираме от нея, пак ще останем с вкусен и засищащ продукт, който е податлив на всевъзможни комбинации и на всичкото отгоре се приготвя изключително бързо. Нас ако питате, ако всички, с изключение на алергичните, закусваха яйца, светът щеше да е едно далеч по-слънчево и чудесно място. Хората в градския транспорт щяха да се прегръщат и да си подаряват цветя, работата щеше да е удоволствие, шефът – най-добър приятел... следите ли ни мисълта?
С удивление обаче установяваме, че има граждани, чието въображение не достига за разгръщането на мощния кулинарен потенциал, заложен в яйцето. Как, питат те – как да закусвам с това яйце, щом ми е писнало до полуда да го варя в джезве и пържа в тиган на око или разбъркано? И ето, че ние отговаряме. Или, ако трябва да сме напълно честни, отговаря потребителят на социалния сайт reddit, подвизаващ се под псевдонима fungz0r, но ние приветстваме и рапортуваме своевременно неговия отговор.
Ах, понякога гениалните решенията са толкова семпли, че на човек му иде да прегърне монитора! Но нека опишем с думи това, което и бездруго вече сте отгатнали от картинката:
- 2 яйца
- 1 авокадо, разрязано наполовина и лишено от костилка
- подправки на вкус
Ето: Чуквате по едно яйце във всяка половинка от авокадо и завирате в предварително загрята до 220ºС фурна. Чакате, докато окото и носът ви не подскажат, че имате задоволителен, според вашия личен вкус, резултат.
Нападате решително и безкомпромисно, като НЕ ядете кората на авокадото!
Добави коментар
Второ: Това е закуска, тя трябва да е високоенергийна.
Трето: Като не ти харесва с авокадо, направи си го с тиквичка, рецептата е уникална.
п.п. Това ще се пробва, задълже още утре сутрин :)