Повечето "специалисти по здравето" ще тръгнат да ви убеждават, че през зимата (а и по принцип) е добра идея да заложите на редовна консумация на мед (в случай, че не сте алергични, разбира се). Защото лепкавото изкушение, разбирате ли, подсилва имунитета ви, с което ви помага да отблъсквате вирусите и да се поддържате здрави дори когато всички около вас кихат и кашлят.
Ние ви казваме: яжте мед, защото е вкусен :) Ако пък искате да започнете да го харесвате още повече, добавете му щипка аромат и допълнителен вкус на подправки.
Как? Ами, лесно. За целта ще ви трябват:
- мед, естествено
- билки и подправки, по избор, ето няколко варианта:
- мащерка
- градински чай
- мента
-джинджифил
- лавандула
- розмарин
- шушулки ванилия
- пръчици канела
- буркан
Начин на приготвяне:
Можете да се спрете на следните комбинации, както са направили приятелите ни от Free People Blog: мед с лавандула и ванилия, мед с мащерка и мед с джинджифил и мента.
FreePeopleBlog
За спретването им просто трябва да напълните три буркана с избраните подправки и после да ги залеете догоре с течен мед. Колко количество лавандула, ванилия, мащерка, джинджифил и мента ще сложите зависи изцяло от вас. Ако искате по-силен вкус и аромат на лепкавото "Мечо Пух изкушение", използваното количество подправки трябва да е по-стабилно. Обратно. По-фино подправеният мед не изисква кой знае колко много "бонуси".
Затворете хубавичко бурканите (преди това разбъркайте манджата, за да се сприятелят уханията) и ги скрийте някъде за 5 дни или повече. Колкото по-дълго време "отлежават" те, толкова по-добре.
FreePeopleBlog
Резултатът би трябвало да бъде мед за чудо и приказ :)
Добави коментар