Закуските с мюсли и гранула носят репутацията на не дотам здравословни и с високо съдържание на рафинирана захар. Ето защо сме ви приготвили рецепта за домашно приготвена гранула, в която да сте уверени, че всяка една съставка ви носи здраве!
Необходими продукти:
4 ½ чаши овесени трици
½ чаша тиквени семки
½ чаша слънчогледови семки
1 чаша филирани бадеми
½ чаша кленов сироп
½ чаша кафява захар
½ ч. л. морска сол
ванилия на прах или вътрешността на ½ шушулка
½ чаша кокосово масло
1/3 чаша вода
1 чаша кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 160 градуса.
Поставете 2 ¼ чаши от овесените стърготини в блендер и пуснете да се смелят докато не станат на брашно. Прибавете брашното към останалите овесените трици, слънчогледовите и тиквени семки, филираните бадеми и оставете настрана.
В малка тенджерка смесете кленовия сироп, кафявата захар, солта, ванилията и водата. Пуснете котлона да заври, след което махнете от котлона и изсипете към сместа от овесените трици, ядките и семената.
Разбъркайте много добре докато не се покрият добри сухите съставки със сиропа. След това изсипете сместа върху хартия за печене и сложете във фурната. Печете около 30 мин., след което разбъркайте и върнете за още 30 мин. След като се изпече, извадете от печката и оставете да изстине добре. След като е изстинало можете да поръсите с кокосовите стърготини.
Сложете в буркан и дръжте в кухненски шкаф. Можете да похапвате с някакъв вид растително мляко или да поръсите върху любимия ни бананов сладолед.
Добави коментар