О, да! Страшно обичаме дървените дъски за рязане – незаменим кухненски атрибут са и вършат изключително полезна работа. Разбира се, гледаме да се грижим за тях така, че да изглеждат добре и да са в абсолютно годна за употреба форма.
Най-важното нещо е те да се почистват след използване. Може с веро и с вода (никога не ги накисвайте в прозрачната течност за дълго време обаче!), но има и по-суперски начин, който ще побързаме да ви подшушнем.
Значи, дъската се поръсва обилно с едра сол и после цялата тази снежнобяла прелест се натърква с разрязан наполовина лимон (или лайм) по цялата повърхност. Оставя се да постои за пет минути и накрая кристалчетата с дъх на лимон се отстраняват с широката част на готварски нож.
Това е. Пробвайте! Ако сте доволни, побързайте да ни станете приятелчета във фейсбук.
Добави коментар