Нека си го признаем: лятото беше лудо, приключенско и задъхано... Безсъвестно ни открадна цялото кулинарно вдъхновение. Мда. Вместо в кухнята, мечтаехме да сме на плажа, в парка или блажено излегнати на някоя полянка в планината.
Сега обаче захладня и ни се случва по-често да се застояваме вкъщи. Не си губим времето, разбира се. Редовно посрещаме гости и, да, сега имаме повече мотивация за кулинарстване. Гощаваме приятелите си с размах, но преди да ги поканим да преминат към същинското хапване, винаги им подготвяме забавен и вкусен ордьовър. Бързаме да приготвим днешния. Той е тематичен – тиквен :) За да го забъркаме, ще ни трябват следните продукти:
- около 340 грама сирене Чедър, нарязано на кубчета
- 230 грама крем сирене
- 1 супена лъжица дижонска горчица
- ½ чаена лъжица сос Уорчестър
- сол и черен пипер
- 3 стръка целина, нарязани на къси резенчета (с листата)
- солени бисквити или крекери (за сервиране и по желание)
Начин на приготвяне
Най-напред, ще покрием тавичка за печене с пергаментова хартия. После в кухненски робот ще разбием сиренето, докато не го докараме до състояние на фина консистенция. Половината от нея ще прехвърлим в плитка чиния и ще я охладим в хладилника. Другата ще оставим в кухненския робот и ще добавим вътре: крем сиренето, горчицата, соса Уорчестър, ¼ чаена лъжичка сол и пипер. Отново ще разбием до пълното сприятеляване на съставките.
Получената смес ще изсипем в приготвената тавичка на купчинки (от по 2 чаени лъжички всяка) и ще я отпратим да постои в хладилника за около 15-20 минути, докато стегне. После от купчинките ще оформим малки топчици, които ще оваляваме хубавичко в отделеното в началото сирене. Ще се получат мини тикви, на които трябва внимателно да забучим по едно малко стръкче целина в средата и листенце, разбира се. Това е! Можем да сервираме със солени бисквитки или крекери.
Гостите ни ще останат доволни, а ако искате и вие да зарадвате своите, реализирайте рецептата. За резултата можем да поговорим във фейсбук.
Добави коментар