Признавам си, извърших грях! Наскоро изядох цял буркан с кисели краставички. Толкова ми бяха вкусни, че изчезнаха за минимално време. Остана само саламурата. А ако не се бях възпряла, сигурно щях да изконсумирам и нея :) Всъщност, тя наистина би могла да бъде употребена с кулинарна цел. Ето как, например:
На първо място, в нея може да бъде настанена нова доза краставички, да бъде бурканизирана и превърната отново в "кисела" алтернатива.
Ако си падате по коктейли пък, овкусете чашата си с Блъди Мери с малко саламура. Повярвайте, ще придадете неустоим вкус на любимото си питие. Или пък комбинирайте краставичното чудо с уиски, за да си направите чудни шотове. Всяка парти компания ще ги оцени :)
Картофената ви салата също ще се влюби в остатъка от киселите краставички. Покрийте картофките със солената течност и я изчакайте да попие добре. Мляс! Нямате търпение да опитате готовия шедьовър, сигурна съм.
Е, както обичам да казвам напоследък – има много алтернативи, вие решавате на коя ще се спрете.
Още кисели и сладки трикове ще откриете във фен-страницата ни във фейсбук.
Добави коментар