През почивните дни ви очаква дълъг процес по бурканизация, както и куп домати за белене?
Спокойно, приятели!
Ей сега ще ви покажем как набързо да отстраните обвивката на червените юнаци, та те да са абсолютно готови за по-нататъшна обработка.
Процедурата е следната:
- С помощта на остър нож направете Х-образен разрез в долната част на доматките. Супер!
- Междувременно, сложете на котлона тенджера с вода и оставете прозрачната течност да заври. После потопете сладурите вътре (важно е водата да ги покрива добре). Нека постоят така само няколко секунди. През това време "дрешката" им би трябвало да започне сама да се отлепя по краищата на разреза.
- Извадете червендалковците с решетъчна лъжица.
- Сложете ги да поплуват в съд със студена вода, докато се охладят максимално. Тази стъпка е важна, затова не я пропускайте. В противен случай, рискувате те да се разкашкат.
- Когато прецените, че са се забавлявали достатъчно в басейна, изцедете ги и внимателно отстранете обвивката им с нож или направо с пръсти. Би трябвало да стане лесно и бързо.
Ами, това е. Пробвайте дали пък така няма да улесните приготвянето на лютеницата :)
Добави коментар