Значи, "здравословният джин", както обичам да го наричам, присъства доста редовно в менюто ми. Заклевам се – употребен в точните пропорции, той може да допринесе за създаването на куп кулинарни шедьоври.
Затова държа да е винаги на една ръка разстояние, по-възможност – настърган и готов за действие.
По този повод, адски ми харесва идеята да го обработя предварително и да го държа във фризера до момента на използване.
Как: С помощта на ренде, ще настържа известно количество свеж джинджифил. После ще оформя ей такива малки топченца от него, ще ги подредя в тавичка, предварително покрита с пергаментова хартия и, хоп!, ще ги сложа на студено.
Когато се превърнат в ледчета, ще ги събера в подходящо контейнерче и ще ги съхранявам във фризера, където могат да издържат поне 6 месеца ;)
Между другото, по същия начин може да се процедира и с магданоза, който също се слага в куп ястия.
Така, де, добрият кулинар знае как да улеснява производствения процес. Не, че се смятам за суперготвачка, но знам това-онова и съм готова да го споделя с вас. Елате ми на гости в синята стая, където дискусиите, свързани с готвенето, са често срещано явление.
Добър апетит, приятели!
Добави коментар