И така! Пак сме в кухнята и отново ще се правим на кулинарни вълшебници. Фокусът, който ще ви покажем днес, е безумно прост, ама много полезен.
Прилагаме го всеки път, когато оперираме с лепкави продукти, какъвто е медът, например. За да не остава по лъжицата, в която го изсипваме, и да не ни създава проблеми, правим следното:
- Първо, пълним една стъклена чаша с гореща вода. После потапяме в нея лъжицата, ама празна. Изкарваме я нагорещена и след това я пълним с лепкавото съдържание.
- Топлината по прибора няма да позволи на Мечо Пух-изкушението да залепне неприятно. Това е особено важно, когато се опитваме да измерим определено количество мед за приготвянето на любим шейк или вкусен сладкиш...
Ами, толкова по темата :) Ако вие имате любопитни кулинарни предложения, адски ще се радваме да ги споделите с нас. Като коментар под статията, разбира се.
Добави коментар