Обелването на твърдо сварено яйце може да се превърне в сериозно предизвикателство за всяка домакиня, която държи да не остава половината белтък по черупката.
Предлагам ви 2 лесни и ефективни метода, които ще ви спестят време и най-вече нерви.
1. Сода за хляб
Изключително ефективен и лесен начин да обелите яйцата си е ако добавите сода бикарбонат към водата докато ги варите. Методът е лесен и се основата на факта, че добавяйки содата повишеното по
принцип pH на яйцата се алкализира, което улеснява беленето.
Thinkstock/Guliver
Какво да направите?
Сложете ½ чаена лъжичка сода бикарбонат във водата, която може да е до 1 литър и изчакайте да заврат до пълната готовност. Свалете тенджерата от котлона и я оставете настрана
за около 10 минути. След което изплакнете със студена вода яйцата, ако са все още горещи и ги обелете.
2. Студена вода
Най-старият и изпитан метод за лесно обелване на твърдо сварено яйце е след като снемете тенджерата от котлона да изсипете врялата вода и вместо това да сложите тенджерата с яйцата под струя
студена вода в рамките на 5-10 минути. На този метод е изключително важно преди да започнете да белите яйцата те да са напълно изстинали.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Най-лесният начин да обелите твърдо сварено яйце
Спестете време и нерви!
Добави коментар