Винаги ще помня първото си самостоятелно приготвено ястие. Беше чорба от леща - най-безвкусната, която сте яли някога :) Ама наистина!
Факт. Първите опити в готвенето невинаги завършват с удовлетворяващ резултат. Даже обратното. Но това не означава, че човек трябва да се отказва, нали?
Трудно или не, в крайна сметка се научих да приготвям леща и дори я правя наистина добре. И вие ще се научите, не се тревожете. А за да съм ви полезна, ще ви поканя да обърнете внимание на ето тези картички и изстрадани съвети:
- Започнете с реализацията на по-прости рецепти и постепенно усложнявайте нещата. Важно е да натрупате повече кулинарни успехи в началото и в резултат – прилична доза самочувствие, за да се впуснете в по-сложни готварски експерименти. И още нещо: рецептите са, за да се нарушават от време на време. Кои и кога? Ще разберете интуитивно =)
- Не се разпилявайте. Фокусирайте се върху приготвянето на ястия от традиционната българска кухня, например. И после насочете вниманието си към мексиканската, италианската и др. Изследвайте спецификата на всяка кухня постепенно и подробно и със сигурност ще се превърнете в кулинарни магьосници, не се съмнявайте.
- Не тъжете, когато нещата не се получат. А запретнете ръкави и пробвайте пак. Рано или късно, упоритостта ви ще бъде възнаградена.
inm
Желая ви успех и незабравима забава в кухнята :)
Добави коментар