Неизбежно е - повтарящите действия доскучават, рано или късно. За съжаление, това правило важи и за готвенето.
Опитайте се да кулинарствате всеки ден, седем пъти в седмицата, и ще разберете за какво ви говорим :)
От друга страна, храната е необходимост. Тя е нещо, което сме длъжни да си осигуряваме. А колкото по-вкусна, полезна и здравословна е, толкова по-добре.
Стигаме дотам, че все пак готвенето е задължение – трябва да си го причиняваме, ако искаме да сме здрави и да се чувстваме добре.
Решението: за да не се отегчавате никога в кухнята, мислете за продуктите като за... хора с различни характери.
inm
Точно така. Лукът, чесънът, пилето, оризът си имат собствена самоличност, собствена индивидуалност. Иначе казано, оставяйте ги да ви изненадват всеки път: с текстура, с вкус, с аромат. Приемайте обработката им като висша форма на общуване и, да - уверяваме ви, че кухненските задължения ще ви се струват доста по-приятни и дори интересни.
Е, пожелаваме ви интригуващи готварски истории!
Добави коментар