Менюто за съботен брънч не би било пълно без порция палачинки. И понеже се храним здравословно всеки ден, залагаме на тази рецепта за повече енергия и по-малко вредни калории.
Необходими продукти
1 чаша овесено брашно (можете и сами да смелете ситни овесени трици в блендер)
1 с. л. смлени ленени семена
1 ч. л. бакпулвер
¼ ч. л. морска сол
¼ ч. л. канела
1 узрял банан
¾ чаша растително мляко по избор
1 ч. л. ванилов екстракт
За пълнежа
2 чаши замразени или пресни боровинки
1/3 кафява захар
1 лимон изцеден на сок
½ ч. л. екстракт ванилия
¼ ч. л. смляно индийско орехче
1 ч. л. царевично нишесте
Начин на приготвяне
В средно голяма купа смесете овесеното брашно, ленено семе, бакпулвер, морска сол и канела.
В блендер на висока скорост пасирайте банана, млякото и ванилията.
Смесете мокрите и сухите съставки.
В тиган поставете малко кокосово масло и след като се загрее сипете ¼ чаша от сместа. Когато се появят балончета, можете да обърнете палачинката. След 1-2 минути, палачинката е готова.
За пълнежа
В тиган смесете боровинките, лимоновия сок, захарта. В малка купичка добавете царевичното нишесте и 1 с. л. вода. Когато сместа на котлона започне на кипва, добавете разреденото нишесте. Разбъркайте докато сосът се сгъсти, след което махнете от котлона и сервирайте.
По желание можете да гарнирате и с домашен течен шоколад, сладко с чия, кленов сироп или пресни плодове.
Добави коментар