Усещам, че картофеният чипс на рафта в магазина ви изкушава твърде много... Е, преди да посегнете към него, помислете: дали пък не можете да му намерите някоя по-здравословна алтернатива? Разбира се! Направете си ябълков чипс, вече ви показах как в ей този материал.
А сега ви предлагам да опитате да си приготвите и бананов. Ще ви трябват:
- 2 банана
- 60-80 грама кафява захар
- морска сол и пипер, по желание
Начин на приготвяне:
Най-напред, нарежете бананите на тънки кръгчета, които оваляйте в захарта от двете страни. Не прекалявайте със захаросването обаче. Не е необходимо да е много. Наредете бананчетата в тавичка върху хартия за печене, предварително намазнена с малко зехтин. Поръсете ги отгоре със сол и пипер.
Сега ги изпечете във фурната на 200 градуса, за 16-20 минути. Внимание! Всяка фурна е различна и може би ще е добре да наблюдавате чипса си непрекъснато. Целта е кръгчетата да станат хрупкави по краищата, но да са и леко мекички в средата.
Оставете гризинките да изстинат и яжте :) Ако предпочитате, може да ги сложите в пакет, за да създадете нужното усещане за чипс.
Воала! Посещавайте по-често синята ни кухня, защото там може да откриете още много здравословни рецепти.
Добави коментар