Простете ни, че още от сутринта ви започваме с храна, но попаднахме на една рецепта, която страшно ни се прииска да споделим с вас. Тя е подходяща както за обяд, така и за вечеря и е наистина фасулска за реализация. Ще ви препоръчаме да си запишете необходимите продукти и да си приготвите въпросния специалитет при първа възможност.
Така. Трябват ви:
- около 230 грама гъби (печурки, например)
- 1 супена лъжичка зехтин
- 1 супена лъжичка каперси, измити и нарязани
- 1 1/2 големи скилидки чесън, пресовани
- щипка черен пипер, щипка сол
- 1 1/2 супена лъжичка масло, нарязано на кубчета
- 1 чаена лъжичка лимонов сок
- 2 супени лъжички магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне
Най-напред, загрейте фурната на 200 градуса. Изсипете гъбите в тавичка или подходящ тиган и добавете каперсите и чесъна. Объркайте. Овкусете със сол, пипер и зехтин. Разпръснете кубчетата масло отгоре. Сега бутайте на топло и печете, докато гъбките омекнат, както си му е редът. След като са готови, извадете ги и ги декорирайте с магданоз и лимонов сок. К-л-а-с-и-к-а!
Консумирайте специалитета с хубав, добре опечен, хляб и с чаша червено вино. В синята ни кухня пък ще откриете още добри кулинарни идеи.
Добави коментар