И друг път съм споменавал, че не съм точно най-големият фен на рибата. Бидейки обаче голям фен на здравето си и вярвайки в ползата от приема на дълговерижни омега-3*, всячески се старая да вмъквам по някоя и друга риба в менюто си – забелязано или незабелязано. За един от "забелязаните" ми опити писах съвсем наскоро.
За поредния "незабелязан" ще пиша днес. Но нека не настъпват обърквания – ако по никакъв начин не понасяте риба, забравете за варианта, в който ще ядете от нея, все едно я няма. Специфичната й миризма никога няма да позволи възникването на подобно недоразумение. Просто съществуват някои рецепти, които биха дали възможност на хората като мен да издигнат взаимоотношенията си с тази иначе полезна храна на едно ново равнище. За настоящата ще ви бъдат необходими:
-
1 бр студено или топлопушена скумрия
-
1 кг сварени картофи
-
5-6 кисели краставички
-
1 средна глава червен лук
-
350 гр заквасена сметана
-
малко зехтин
-
магданоз
-
лимонов сок
-
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Единственото времеемко, но не твърде сложно нещо в реализацията на тази рецепта е почистването на скумрията. Заредете се с търпение, пуснете си музика и си налейте едно питие, което само ще гледате, защото ръцете ви ще бъдат твърде мазни, за да го пипнете. Ето така се учим на въздържание.
Когато сте готови с почистването на рибата от кости, перки и кожи, нарежете я наситно и я разбъркайте с останалите твърди съставки, нарязани по ваш вкус и осмотрение. Добавете дресинг от разбърканите зехтин, заквасена сметана, лимонов сок, сол и черен пипер, разбъркайте финално и оставете в хладилника да престои минимум час преди сервиране.
Е, как върви приятелството? Споделете с нас на https://www.facebook.com/FitWell.bg
Добави коментар