Необходими продукти:
- 300 грама зелен боб
- 300 грама бамя
- 300 грама картофи
- 3 броя моркови
- 500 грама домати
- 2 глави лук
- 1 глава чесън
- 3 броя чушки
- 1 брой патладжан
- 1 супена лъжица равна червен пипер
- 6 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
- Почистете и подгответе всички зеленчуци.
- Варете бамята за около 4-5 минути в подсолена вода, след това изплакнете със студена вода и отцедете.
- Нарежете морковите на дебели колелца, патладжана на кубчета, а зеления боб - на две.
- Обелете и нарежете картофите на едри парчета, лука и чесъна на полумесеци.
- Измийте, обелете и настъргайте доматите.
- В голяма тава смесете всички зеленчуци, добавете сол, червен пипер и олиото и разбъркайте добре.
- Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 70-80 минути.
- Ако по време на печенето започне да загаря, покрийте с алуминиево фолио и махнете няколко минути преди да извадите тавата.
Постният гювеч е чудесен с бяло саламурено сирене. Да ви е сладко!
Добави коментар