Помните ли, че в този материал ви посъветвахме да слагате свеж розмарин в летните си манджи? Не ви показахме обаче как да обработвате зеления герой...
Е, днес ще поправим грешката си, като ви представим един кратък розмаринов инструктаж. Надяваме се, че ще ви свърши полезна работа:
Най-напред, "изкъпете" розмарина хубавичко под струйка хладка вода. Супер!
Сега хванете едно стръкче за върха и плъзнете пръстите на другата ръка по стеблото му, за да свалите листенцата му. Може да се наложи лек натиск при извършването на въпросната процедура, но всичко ще стане за нула време, обещаваме.
Обработете по този начин толкова стръкчета, колкото ще ви трябват. Другите приберете в найлонова торбичка, за да се съхранят за по-дълго време.
Съберете откъснатите розмаринови листенца на едно място и в случай, че ви се струват едри, нарежете ги на ситно с помощта на кухненски нож.
Вече имате неповторим вкус и аромат на ястията си, дерзайте!
Добави коментар