Сготви бързо: пиле, което се топи в устата

Подхвърляме ви следващата хубава рецепта – хващайте!
Сготви бързо: пиле, което се топи в устата

Хей, разбрахте ли сега – обядът мина и замина като един миг. Не се съмнявайте, че по същия неусетен начин ще дойде и любимото време за вечеря. Което означава само едно: че трябва да си сготвите и да покажете сръчни умения в кухнята :) Предлагаме ви следващата рецепта като възможно решение. Адски ще се радваме, ако я изпълните и ни споделите впечатленията си от ястието.

За да стартирате кулинарното си предизвикателство сега, ще ви трябват:

  • около 450 грама пилешки гърди, начукани тънко
  • зехтин за намазването им
  • сол и пипер
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • около 140 грама меко сирене, с подправки по възможност
  • около 100-120 мл пилешки бульон
  • 1 супена лъжица свежо изстискан лимонов сок
  • 2 супени лъжици свеж босилек или магданоз

Винаги има начин на приготвяне на което и да е било блюдо, а този започва така:

Намажете старателно двете страни на пилешките гърди със зехтин и ги овкусете с черен пипер и сол. Хоп! Сега ги метнете в тиганче на котлона и ги задушете в малко зехтин до готовност. Би трябвало в средата да придобият срамежливо розово "излъчване". Извадете ги и ги преместете в чиния.

Сега в тиганчето добавете още малко мазнина и изсипете бързо лука. Задушете го за около минута, докато омекне. След това изсипете вътре сиренето, пилешкия бульон и лимоновия сок. Бъркайте до получаване на еднородна кремообразна текстура. Полейте готовия сос върху пилешките гърди и декорирайте със зелената подправка, която сте избрали. Разбира се, хубаво е към пилето да има и някаква гарнитура – задушени тиквички, картофено пюре или каквото там пожелаете.

Специалитетът не е никак труден за приготвяне, а в направата му много ще ви улесни добрият тиган с незалепващо дъно, изключително подходящ за качествено задушаване на продуктите.

Е, да ви е вкусно! Само да напомним, че приемаме всякакви похвали, възражения и... рецепти :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 21.11.2013 | 14:55
    Звучи много апетитно! Искам само да добавя, че пилешкото месо не трябва да се оставя "срамежливо розово" в средата. Свинското и телешкото стават чудесни по този начин, но пилешко трябва да е добре сготвено. :)

Хороскоп

Скорпион
24 октомври – 22 ноември