Хей, разбрахте ли сега – обядът мина и замина като един миг. Не се съмнявайте, че по същия неусетен начин ще дойде и любимото време за вечеря. Което означава само едно: че трябва да си сготвите и да покажете сръчни умения в кухнята :) Предлагаме ви следващата рецепта като възможно решение. Адски ще се радваме, ако я изпълните и ни споделите впечатленията си от ястието.
За да стартирате кулинарното си предизвикателство сега, ще ви трябват:
- около 450 грама пилешки гърди, начукани тънко
- зехтин за намазването им
- сол и пипер
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- около 140 грама меко сирене, с подправки по възможност
- около 100-120 мл пилешки бульон
- 1 супена лъжица свежо изстискан лимонов сок
- 2 супени лъжици свеж босилек или магданоз
Винаги има начин на приготвяне на което и да е било блюдо, а този започва така:
Намажете старателно двете страни на пилешките гърди със зехтин и ги овкусете с черен пипер и сол. Хоп! Сега ги метнете в тиганче на котлона и ги задушете в малко зехтин до готовност. Би трябвало в средата да придобият срамежливо розово "излъчване". Извадете ги и ги преместете в чиния.
Сега в тиганчето добавете още малко мазнина и изсипете бързо лука. Задушете го за около минута, докато омекне. След това изсипете вътре сиренето, пилешкия бульон и лимоновия сок. Бъркайте до получаване на еднородна кремообразна текстура. Полейте готовия сос върху пилешките гърди и декорирайте със зелената подправка, която сте избрали. Разбира се, хубаво е към пилето да има и някаква гарнитура – задушени тиквички, картофено пюре или каквото там пожелаете.
Специалитетът не е никак труден за приготвяне, а в направата му много ще ви улесни добрият тиган с незалепващо дъно, изключително подходящ за качествено задушаване на продуктите.
Е, да ви е вкусно! Само да напомним, че приемаме всякакви похвали, възражения и... рецепти :)
Добави коментар