Когато времето стане истински топло, тогава думата "сладолед" започва да вълнува съзнанието по коренно различен начин. Но какво да правите, когато сте наясно със съдържанието на купешките сладоледи, а уменията ви в кухнята просто няма да ви позволят да направите нещо повече от почти нищо?
Вариант 1 е да се примирите с така създалата се ситуация и да избирате между 1.1. "Почти нищо", което е евфемизъм за "абсолютно нищо" и 1.2. Купешки сладолед, което е евфемизъм за боклук на клечка или във фунийка.
Вариант 2 е да се опитате да си изготвите нещо, което не е точно сладолед, но пък е отличен компромис за тези, които обичат банани и отговарят на условията, които поставихме в началото на задачата. Той включва замразяването на резени банан за една нощ в камерата или фризера и смилането им в блендер до получаване на сладоледоподобна консистенция. Топингът е предмет на вашето полувтечнено от жегата въображение.
Имате други идеи за почти истински сладолед, който не изисква специализирано оборудване и умения? Споделете ги с нас и останалите ни читатели във фейсбук.
Добави коментар