Броколите са изключително
полезни за нашето здраве и са отлична добавка към
салата, ястия и гарнитури. Лично аз ги предпочитам приготвени на пара, а след това е изключително лесно да измислиш в коя любима рецепта да ги включиш.
Обикновено за супа от броколи се сещам винаги когато е мрачно, неприятно и вали дъжд. Някак супата от броколи ми помага да стопля душата си и да се заредя с настроение. Всеки път я приготвям по
един и същи начин, разликата е дали ще я хапвам във вегански вариант със препечено сусамено семе и чили или във вегетариански с лъжица кисело мляко и крутони или със суров сушен хляб с чили.
Имайте предвид, че който и от вариантите да изберете - определено ще се влюбите трайно в тази супа. Най-добре е да опитате и двата варианта и после сами да изберете, кой повече ви харесва.
Необходими продукти:
Thinkstock/Guliver
500 грама
броколи
2 моркова
1 голям или 2 средни картофа
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
сол на вкус
черен пипер
чубрица
зехтин
Пригответе
зеленчуците на пара или ги сварете за не повече от 5-6 минути. Снемете тенджерата от котлона и пасирайте зеленчуците. Добавете подправките и зехтин. В случай, че крем сумата ви е станала твърде
гъста, можете да добавите малко топла вода. Сервирайте в купичка, като в първият вариант можете да поръсите супата с препечено на сух тиган сусамено семе, малко чубрица и чили, а в другият добавете
1 супена лъжица кисело мляко. Изберете да си направите крутони във вкъщи с ръжен или хляб лимец с квас или заложете на
сушен хрупкав хляб.
Добави коментар