Есента и лошото време го свързвам с топлите, но бързи за приготвяне супи, които освен, че са лека и питателна храна, но и някак не ти позволяват да загубиш доброто си
настроение.
Наред със супата от
карфиол, броколи и картофи
-
тиквата е сред фаворитите ми. Полезна, сладка, засищаща и лесна за приготвяне. Единственият ѝ недостатък е че трябва да се обели, а аз не съм сред сръчните домакини, така че в този случай
винаги на помощ идва любимият ми мъж, който я нарязва и премахва внимателно кората.
Предлагам ви рецепта от австрийската кухня - за нея разбрах от моя близка приятелка, която е превърнала приготвянето на супа от тиква в истински ритуал. От нея знам, че тайната съставка на тази
вкусна супа от тиква е пресния джинджифил
- така че в никакъв случай не го пропускайте при приготвянето!
Необходими продукти:
Thinkstock/Guliver
1/2 средно голяма тиква
2 скилидки чесън
1 картоф
1 глава кромид лук
2 моркова
1 чаена лъжичка пресен джинджифил
500 милилитра зеленчуков бульон
50 грама масло
100 милилитра заквасена сметана
1/2 чаена лъжичка кимион
черен пипер
сол
1/2 връзка копър или магданоз
Тиквено олио
Тиквата, морковите, картофът и лукът се нарязват на едро и се задушават на умерен огън заедно с чесъна в маслото и бульона за около 15 минути. След което се отстраняват от котлона и се
пасират. Добавят се подправките и сметаната. Сервирайте с крутони, 1 супена лъжица тиквено олио, 1 супена лъжица белени семки от тиква и пресен нарязан копър или магданоз.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Супа от тиква
От австрийската кухня
Добави коментар