Тиквата е позната още от дълбока древност. Тя помага при заболявания на стомаха, проблеми с бъбреците и помага при сърдечно-съдови болести. Препоръчва се да се консумира варена или печена. Най-бързо се приготвя на пара. За целта просто настържете малка част от тиквата и я сложете за уреда за готвене на пара. Ако нямате такъв може да сложите настърганата тиква в гевгир с по-големи дупки. Напълнете 2-3 пръста вода, в тенджера и сложете гевгира вътре. Захлупете с капака и включете котлона на максимум. След 10-на минути тиквата ще е готова. Приготвена по този начин тя запазва полезните си качества. След като я намачкате, спокойно може да я използвате в смути.
Съставки:inm
- 1/2 чаша пюре от тиква
- 1 чаша бадемово мляко
- 1 с.л. соев протеин на прах
- канела
- мед
Рецептата за бадемово мляко, може да намерите тук. Всичко се смесва в блендера и се разбива за минута и половина. Медът се добавя на вкус.
Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук:https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts
Добави коментар