Фета сиренето ни е истински фаворит, признаваме си. За разлика от редица други сирена, то не е толкова калорично - в 100 грама се съдържат около 260 калории, което си е добра новина, няма майтап. Освен това може да се похвали с отлични дози калций и фосфор, че даже и с 14 грама протеин.
Наскоро пък попаднахме на една чудесна рецепта за инкорпорирането му в менюто. Ха! Можете ли да повярвате – знаем как да си направим бито фета сирене. Защо ни е да постъпваме така с него ли? Ами, става чудесно. Бонусът е, че се превръща в перфектен дип, а може да се ползва също и за топинг върху пици, солени тартове и т. н.
А ако искате и вие да си го приготвите, ще трябва да си осигурите само:
- 230 грама фета сирене, натрошено и на стайна температура
- 80 грама крем сирене, на стайна температура
Слагате мистър Фета в блендер и го разбивате добре на висока скорост, докато не получите приятно кремообразна смес. След това добавяте и крем сиренето и действайте по същия начин. Това е.
По желание, вътре може да сложите и някакви подправки – любимите ви :)
А ако искате да ви споделяме и други рецепти, побързайте да ни станете другарчета във фейсбук.
Добави коментар