Трябва да ви призная, че страшно обичам ябълков пай. Ама наистина много! Денят, в който се научих да си приготвям такъв, безспорно беше един от най-щастливите в живота ми :) За съжаление, забъркването му изисква време, което рядко мога да отделя. Затова, когато ми се прияде, прибягвам към по-бързата алтернатива на вкусния сладкиш: напитка с достоен профил на пай ; )
Необходимите продукти за спретването на последната са няколко и ще побързам да ги споделя с вас, защото подозирам, че сте любопитни:
- около 230 мл бадемово мляко
- 127 грама ябълково пюре
- 3 фурми, без костилките
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- щипка индийско орехче
- малко сол, по желание
Убедена съм, че вече сте се досетили какъв е начинът на приготвяне, нали? Ами, точно така: всички продукти се изсипват в блендер и се докарват до състояние на гъста, еднородна текстура. Мога да ви кажа, че, така приготвен, този "пай" по нищо не отстъпва на онзи, който се консумира в твърда форма. А най-готиното е, че и двата носят усещане за ваканция и празници.
Пробвайте рецептата и се чувствайте свободни да експериментирате с продуктите в случай, че имате различна визия за комбинацията и употребата им.
Добави коментар