Знаете ли, че...

сарказмът може да убива?
Всички сме чували за силата на убеждението и че възприемайки света...

сарказмът може да убива?

Всички сме чували за силата на убеждението и че възприемайки света песимистично, вие ще привличате лошите събития в живота ви, защото сте с такава нагласа за всичко около вас. Като цяло нашата вътрешна нагласа и това какви хора сме, оказва пряко влияние не само на нашето самочувствие, но и на здравето ни.

До този извод стигнаха и американските учени от университета в Тенеси. Те са установили, че именно саркастичните хора, които вече са претърпели инфаркт и са оцелели след него, са много по-застрашени от сърдечен удар отново и съществува по-голям риск за летален изход.

По време на изследването се оказало, че тези от тях, които са се отличавали с песимистичната си настройка и доста по-цинично поведение към другите, са били много по-изложени на сърдечен удар отново през следващите две години.

Като цяло саркастичните и нервни хора са доста по-предразположени към редица болести, включително на нервната система. Приемайки всичко навътре, то това неминуемо води до влошаване на състоянието, дори ако говорим за изцяло здрав човек.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Везни
24 септември – 23 октомври