Леки домашни бишкоти

Леки домашни бишкоти

Продукти:

масло - бучка с големината на яйце

пудра захар - 1в.ч

яйца - 2бр

амонячна сода - 1ч.л

брашно - за умерено твърдо тесто

Приготвяне:

Разбийте прясното масло с пудрата захар продължително. Едно по едно добавете яйцата и амонячната сода. Продължете разбиването още 5-6 минути. 

Добавете брашното и омесете умерено твърдо тесто. Разделете тестото на топки с размера на юмрук. Всяка разточете на кора като за юфка.

Изрежете бишкотите с формички и ги подреждайте върху намаслена тава. Така приготвените сладки изпечете в умерена фурна, докато добият бледозлатист цвят.

ключови думи:
бишкоти домашни леки

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Скорпион
24 октомври – 22 ноември