В случай, че ви се иска да приготвите нещо, бързо, лесно, вкусно и освен това полезно ви предлагам една отлична рецепта, която ще ви засити и ще се погрижи за запазването на тънката ви
талия.
Рецептата спанак с ориз и яйце има много разновидности, но тази която възнамерявам да споделя с вас е моя измислица продукт на малкото налични продукти, с които разполагах в хладилника.
Изненадващо и за мен самата се получи наистина фантастична гозба, която спокойно можете да сервирате и на близки приятели дошли ви на гости. Поднесете я с салата от настъргани моркови, ряпа и
червено цвекло - полейте с дресинг приготвен от лимон, зехтин и хималайска сол.
Ето и самата рецепта със спанак, ориз и яйце за 4 порции:
Thinkstock/Guliver
500 грама спанак
250 грама ориз
4 яйца
2 супени лъжици зехтин
черен пипер на вкус
червен пипер
сол
Измийте спанака и го сложете в малка тенджерка заедно с ориза и 2 супени лъжици зехтин. Добавете много малко вода, така че да покрие ориза. Захлупете тенджерката и оставете да къкри на слаб огън.
Обикновено котлона го слагам на 3 при наличието на 9 степени. В момента, в който ориза е напълно готов добавете подправките. Разпределете така получения ориз в 4 гювечета и най-отгоре чукнете по
едно яйце и сложете на умерена фурна да се запекат за около 10 минути или до пълната готовност на яйцата.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Спанак с ориз и яйце
Обяд за шампиони!
Добави коментар