Кой не обича пържени тиквички с кисело мляко, чесън и копър?
Мисля, че са малцина хората, които ще споделят, че предпочитат тиквичките приготвени на фурна пред пържените! И аз съм един от тях.
Предлагам ви рецепта за тиквички печени на фурна, които с нищо не отстъпват на вкус и аромат на пържените, но определено са по-полезни
и със значително по-малко мазнина.
Необходими продукти за 4 порции:
inm.com
5 средно големи
тиквички
2 супени лъжици кокосово масло, зехтин
50 грама
царевично пълнозърнесто брашно
хималайска сол на вкус
Преди да пристъпите към приготвянето на
тиквичките сложете 50-те грама царевично брашно да се препече в сух тиган за няколко минути, като бъкате непрекъснато. След като брашното вече е придобил лек златист загар го снемете от
котлона. Измийте и нарежете на тънки кръгчета тиквичките. Сложете ги в голяма купа и прибавете към тях мазнината и хималайската сол, след което внимателно ги объркайте, така че всички да са еднакво
подправени. Добавете на финала
брашното като го разпределите равномерно по всички тиквички. В голяма тава сложете хартия за печене, върху която подредете тиквичките. Печете на предварително загрята фурна на 200 градуса за
около 20 минути. Ако печката ви разполага с вентилатор намалете градусите на 160-180 и използвайте вентилатор.
Сервирайте с ядково или краве
кисело мляко с копър и чесън!
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Тиквички на фурна
С вкус и аромат на лято!
Добави коментар