Много често се питаме как така италианската (средиземноморска) кухня е толкова здравословна, имайки предвид наличието на големи количество мазнини, меса и вино.
Джейми Оливър ни разкрива една от тайните на италианците, а именно анти-пастите. Те са почти задължителни за тази нация и се състоят от пресни или мариновани зеленчуци.
Вижте каква рецепта ни предлага известният готвач, за да извлечем максимална полза от суперхтаните на трапезата.
Можете да използвате любимите ви зеленолистни зеленчуци - зеле, грах, аспержи, тиквички и т.н.
Необходими продукти
6 големи шепи смесени зеленолистни
зехтин
2 скилидки чесън – обелени и нарязани
морска сол
прясно смлян черен пипер
зехтин
1 изцеден лимон
Начин на приготвяне
Бланширайте зеленчуците за няколко минути, след което изцедете водата и оставете да изстинат.
В тиган сипете зехтин и добавете чесън. Когато мазнината започне да се оцветява, сложете зеленчуците.
Оставете на котлона за 4-5 минути като леко премествате зеленчуците в тигана, за да се изпекат равномерно. Накрая добавете всички подправки и оставете на котлона за още минута. След това махнете от котлона и овкусете със сол, пипер, лимонов сок и допълнително зехтин.
Добави коментар