Днес празнуваме националния ден на кюфтето. Тъй като Великденските пости наближават, ние ви предлагаме рецептата на Джейми Оливър за вегетариански такива.
Вкусно, здравословно и лесно!
Jamie Oliver
Продукти:
1 x 400 грама консерва нахут
1 x 340 грама консерва сладка царевица
½ връзка пресен кориандър
½ чаена лъжичка черен пипер
½ чаена лъжичка кориандър
½ лъжичка кимион
кората на един лимон
3 пълни супени лъжици обикновено брашно, плюс допълнително за поръсване
морска сол
Начин на приготвяне:
Изцедете и добре измийте с вода нахута и царевицата от консервите. Махнете излишната вода и изсипете в кухненски робот. Добавете четвърт връзка кориандър, заедно със стеблата. Добавете подправките, лимоновата кора, брашното и щипка сол, след което включете робота и оставете да работи докато сместа се комбинира добре, но не е напълно гладка.
Върху набрашнена повърхност разделете и оформете сместа на четири равни по размери кюфтенца (с дебелина около 2 см). Сложете ги на тавичка и ги оставете в хладилника за около 30 минути да се втвърдят.
Загрейте малко олио в тиган и оставете на средно-висока температура. След като мазнината загрее сложете кюфтенцата и ги изпържете за 10 минути, или докато станат златисти като обърнете в промеждутъка.
Ако желаете можете да гарнирате кюфтенцата с няколко листа маруля и кетчуп или доматен сос и да направите вкусни и питателни, изцяло постни бургери.
Добави коментар