Продукти:
* 1/2 кг манатарки
* 2 глави лук
* 1 яйце
* магданоз
* 4 с.л. галета
* сол
* черен пипер
* кимион
* 1 скилидка чесън
* 4 с.л. олио
* 1 ч.ч. червено вино
* 2 с.л. брашно
Сварените гъби (1/2 кг) се смилат с лукът (2 глави) и чесънът (1 скилидка). Добавят се яйцето, ситно нарязаният магданоз, галетата (4 с.л.) и подправките. От получената кайма се оформят
кюфтета. Овалват се в брашно и се изпържват. В същата мазнина се пасира другата глава лук. Залива се с виното (1 ч.ч.) и се задушава. Прибавя се брашното (2 с.л.) и се разбърква. Сосът ври,
докато се сгъсти. Кюфтетата се поднасят топли, залети с винения сос и поръсени със зрънца варена царевица.
Добави коментар