НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
чушки - 6 - 7 бр.
доматен сок - 300 мл
лук - 1 - 2 глави средно големи
чесън - 2 - 3 скилидки
олио - 1/2 ч.ч.
сол
захар - 1 ч.л.
магданоз
чубрица
брашно - 1 с.л.
червен пипер - 1 ч.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Предварително изпечете чушките и ги обелете. Изпържете ги и ги нарежете на парченца, като отстраните семенната част.
Нарежете лука на ситно и го запържете в олиото. Добавете червения пипер и доматения сок.
Сложете чушките, нарязания на ситно чесън и добавете 1 ч.ч. хладка вода.
Овкусете със сол и прибавете захарта. Гответе, докато ястието остане на мазнина.
Размийте брашното с малко вода и сгъстете ястието. Поръсете с ронена чубрица и ситно нарязан магданоз.
Доматеният сок може да се замени с пресни домати, като ги обелите и нарежете на парченца.
Добави коментар