Необходими продукти:
1,5 кг прясно зеле
2 домата
1 с.л. червен пипер
половин к.ч. олио
4 дафинови листа
4 зърна бахар
Начин на приготвяне:
Отстранявате наранените листа на зелката. Нарязвате я на тънки ивици. Слагате нарязаното зеле в гювеча, поръсвате със сол и го намачквате добре. Добавяте обелените и нарязани на дребно домати, дафиновия лист и бахара и разбърквате. Слагате олиото и червения пипер и отново разбърквате. Не е необходимо да добавяте вода. Задължително слагате гювеча в студена фурна. (Ако сложите студения гювеч в предварително загрята фурна, то той ще се пукне.) След като сте сложили гювеча със зелето във фурната, нея я включвате на 200 градуса и печете около час. След това го вадите от фурната и разбърквате зелето, след което го връщате във фурната за още 5 минути. След като минат и тези 5 минути зелето е готов и може да бъде сервирано.
Добави коментар