Ето кого най-често хапят комарите

Ето кого най-често хапят комарите
Има хора, които никога не хапят комари, но и други, които винаги са мишена. Това зависи от организма на даден човека, но и от комара.

Най-голямото изкушение за насекомите е млечната киселина. Тя се съдържа в човешката пот и привлича огромен процент от комарите. Въпреки това, има други химични съединения, произвеждащи се в човешкия организъм, които блокират обонянието на комарите. Някои хора произвеждат по-голямо количество от тези природни вещества и това ги  защитава от комарите.

Според проучванията 85% от ухапванията от комари се дължат на генетиката, но съществуват и други фактори. Например, по-податливи на ухапване са:

Хората с високи концентрации на стероиди или холестерол, както и тези, отделящи по-големи количества въглероден диоксид - бременни жени или такива с наднормено тегло.

Апетитни за комарите са хората с нулева кръвна група и трениращите активно, както и феновете на бирата.

Що се отнася до комарите, мъжките комари не хапят хората, те се хранят с цветен нектар. Тези, които са опасни за човека, са женските комари, затова понякога, причината да ни хапят комарите се крие в самите тях.
ключови думи:
комари

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Везни
24 септември – 23 октомври