Наскоро с Киро стигнахме до заключението, че имаме голям грях към яйчните черупки.
Пренебрегваме ги тенденциозно и даже често се отърваваме от тях, което хич не е добре. Та, решихме да поправим тази жестока несправедливост.
Колегата се зае да си направи от обвивките на яйцата калциева добавка домашно производство – ето така.
Аз пък строших няколко и ги добавих към пръстта за цветята. Все пак и растенията имат нужда от добавки :) Подхранена по този начин, почвата ще им осигури идеални условия за развитие, ще видите.
Обаче това не е всичко. Черупките вършат работа и в редица други задачи:
- Стрити и превърнати на прах, те могат да бъдат комбинирани с мляното кафе, преди то да бъде сварено. Защо? Ами, така любимата ви напитка никога няма да ви се струва горчива.
- Освен това, яйчните черупки могат да се превърнат също и в чудни украшения за дома и дори – в произведения на изкуството. Не вярвате ли? Тогава бързо надникнете в ей този материал и ще видите, че изобщо не се шегувам.
- Не на последно място, с тях може да запушвате сифона на мивката, за да не влизат в канала по-едри боклуци при миене на чинии и да го запушват.
Виждате колко полезни употреби имат днешните ни героини :)
Супер, нали?
Добави коментар