В столицата отварят все повече заведение, за които приоритет е доброто име и каузата, зад която стоят. В случая на Gelateria Naturale висшата идея е безкомпромисното качество и чистата продукция, която влагат в своите сладки изкушения.
Сладоледаджийницата е едно от сравнително новите попълнения на Шишман – една от най-артистичните софийски дестинации. Въпреки това, мястото е сред най-посещаваните и зима и лете там има опашка от чакащи да опитат от новите вкусове.
Какво кара хората да се връщат и каква е тайната на добрия сладолед ще разберем от тях.
• Разкажете ни за идеята зад Gelateria Naturale?
Здравейте, казвам се Савина. Живея между Милано и София и когато не мисля за сладолед се занимавам с дигитални платформи. Преди една година заедно с баща ми и негов приятел създадохме Gelateria Naturale, идеята се роди много спонтанно и в последствие узря. Един ден баща ми ми звънна и ми каза: "Един човек продава изгодно машина за сладолед, какво мислиш, ако започнем да правим истински сладолед в България?” Аз: "Ами, да, хайде, ще го бъде”! В последствие разбрахме, че дори машината не ставаше, но идеята се беше родила и започнахме да терзаеем… Беше сложно и дълго търсене, но имахме най важното – една мечта - цел, а именно да правим натурален занаятчийски сладолед и прозрачен бизнес у нас. Фокусирахме се не върху определен таргет, ами върху човеци, вярваме в една хуманност, която всеки бранд трябва да притежава. Именно заради това държим да имаме приятелска връзка с нашите клиенти, да споделяме взаимно предложения или критики и да растем заедно.
Facebook / Gelateria Naturale Sofia
• Какво прави един сладолед добър? До каква степен съставките играят роля за вкусовите качества на сладоледа?
Съставките! Обичам да цитирам често фразата на Джейми Оливер " Good food doesn’t "have” ingredients. Real food is ingredients.” Въпреки това има ред други предпоставки, които правят един сладоледа добър. Колкото и странно да звучи понякога един химичен сладолед може да се хареса повече на вкус, защото много от нас са загубили вкуса и усещането към истинската храна, но нашето тяло не е и реагира негативно чрез болести и алергии. В Gelateria Naturale не използваме оцветители, консерванти, хидрогенизирани мазнини, палмово олио и карагенан. Избираме стриктно първоначалните съставки, а там където е възможно работим с био продукти на 0 км.
Facebook / Gelateria Naturale Sofia
• Кои са едни от най-популярните ви предложения?
Скоро направихме едно проучване кои са любимите сладоледи на нашите клиенти и отговорите, които получихме бяха доста многозначни. В крайна сметка бих казала, че се харесват много плодовите сладоледи, именно защото са с истински плод, млечните ни сладоледи, които са абсолютна класика, както и веган гамата ни, която е много ценена от всички, които са решили да изключат от мeнюто си животинските продукти. В Gelateria Naturale вярваме в хармонията и баланса, именно затова при нас ще намерите по нещо за всеки от безглутенови, безлактозни и веган вкусове до пълномаслено овче мляко със смокиново сладко. Принципът е един: всичко, което ни отдалечава от природата няма място при нас.
• Да очакваме ли изненади от Gelateria Naturale това лято?
Разбира се. От една седмица предлагаме първите в България алкохолни сорбета с узо/ вино и т.н, както и гурме сорбета с 90% плод. В бъдеще планираме много хубави неща, за да научите повече следете нашия сайт и Фейсбук страница.
Добави коментар