Какво по-хубаво от това да знаеш какво слагаш в устата си? В днешното време на свръхпреработени храни голяма част от нещата "за ядене" дотолкова са се отдалечили от първоначалната си суровина като външен вид и химично съдържание, че със същия успех можеше да ги приготвят от пластмаса.
  Ето защо харесваме културите, които в максимална степен са съхранили традиционния си начин на хранене и сядат на масата със същото онова меню, което са познавали много поколения преди тях. За
  щастие все още има българи, за които това е в сила. Така е и при много турци, гърци, испанци и италианци. Akihabara News
Akihabara News
Определено е така и при японците, а суши е класическият пример за това. Стига да познаваш някои от специфичните за местната култура хранителни продукти, едва ли ще имаш проблем да разпознаеш от какво е направено суши. Ако ли пък не, имаш на разположение един комплект от суши трансформърс, които в оригиналния си вид представляват класическо суши ястие, а след трансформация се превръща в това, от което е направено ястието. По ред на номерата, това са:
  Магуро суши, което се приготвя от риба тон Akihabara News
Akihabara News
  Икура суши, което се приготвя от хайвер от сьомга Akihabara News
Akihabara News
  Ика суши, което се приготвя от сепия Akihabara News
Akihabara News
  Капа-маки, което се приготвя от краставица Akihabara News
Akihabara News
  Тамаго суши, което се приготвя от яйце Akihabara News
Akihabara News
Да, признаваме, че има какво да се желае откъм външен вид на пластмасовите изделия, но със сигурност идеята е страхотна и може да бъде доразвита къде-къде по-удачно. Освен това имайте предвид, че става дума за играчки, които струват по 200 йени или малко по-малко от 3 лева парчето. Какво му плащаш?
 
                 
                 
                 
                 
                 
			 
				 
				 
				 
				 
                     
                     
                    

Добави коментар