Признаваме си, че днес определено не сме в настроение за кулинарни подвизи. По-скоро искаме да си спретнем нещо бързо и вкусно. Но какво? Сетихме се!
Ще си направим салата от моркови. Но вместо със зеле, този път смятаме да я комбинираме с други продукти, нали сме експериментатори. А в случай, че искате да се присъедините към новото ни готварско "предизвикателство", запишете си необходимите продукти:
около 400-500 грама моркови (ако са от градината на село, още по-добре)
85 грама филирани бадеми
зехтин
стръкче магданоз
сол
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
Начинът на приготвяне безспорно е елементарен: Морковчетата се измиват и почистват хубавичко, след което се рендосват в подходящ съд.
Междувременно, бадемите и чесънът се изсипват в тиган и се задушават на котлона в малко зехтин, докато не придобият приятен бледокафеникав цвят. Когато са готови, се добавят в купата с настърганите моркови, заедно с мазнината. Салатата се овкусява със сол и се декорира отгоре с магданоз.
Е, това е :) Другия път обещаваме да се постараем повече :)
Добави коментар