Абсолютно вярно е, че не е хубаво да се прекалява със солта. Но е вярно и друго: с нищо не бива да се прекалява :) Затова солете спокойно, но разумно – специалитетите ви имат нужда от въпросната подправка, за да стават вкусни и неповторими.
А като заговорихме за сол, защо не си направите ароматна такава?
За целта, ще ви трябват:
- 150-200 грама морска сол
- 2 броя шушулки ванилия
Процедурата е елементарна, дами господа: Най-напред, разрежете внимателно с нож шушулките наполовина. После изстържете семенцата им с помощта на лъжичка. Изсипете ароматните топченца в подходящ съд и ги смесете със солта, до пълното сприятеляване на съставките.
Съхранявайте полученото произведение в стъклено бурканче на проветриво и сухо място. С ароматната подправка може да овкусявате различни специалитети. Освен това, бихте могли да я поднесете като дар на някой близък човек, който обича да готви и си пада по кулинарните експерименти.
А ако ви остане време и желание, направете си и цитрусова сол. Ето така:
Free People
Добави коментар