Всеки път перфектни курабийки

С няколко бързи съвета
Всеки път перфектни курабийки

Великден бе отдавна, но споменът за хубаво прекарания празник все още е изключително ярък в съзнанието ми. Сякаш беше вчера. И знам защо: заради курабийките! Понеже страшно ги обичам, гледам да си ги приготвям и през останалото време на годината.

Правя ги по сравнително лесна рецепта и в по-малки дози, че иначе трябва да прекарам цял ден в печене, нали разбирате.

Е, не мога да се нарека спец по курабийките, но съм научила няколко важни неща за кулинарната им обработка, които мисля набързо да споделя с вас. Ей така - в случай, че ви се прииска да си ги спретнете в почивните дни.

С една идея напред

Точно така. Може да си приготвите тесто за вкусни бисквитки ден преди самото им печене. Защото в повечето случаи то има нужда от време, за да поразмишлява – иначе казано, да втаса. Освен това, разделяйки готварската процедура в два дни, значително ще я съкратите. И тя няма да ви се струва толкова уморителна. 

Важно: преди да забъркате тестото, инспектирайте качеството и свежестта на продуктите и подправките. Защото от тях зависи постигането на уникален и добър вкус на курабийките.

Пухкави? Разбира се!

При голяма част от рецептите спретването на вкусотийките изисква необходимите за тях съставки да се използват на стайна температура. Това се прави с идея звездичките и луничките да бухнат хубавичко, да са леки и приятно трошливи.

Относно печенето

Трудно мога да ви дам някакъв конкретен съвет за въпросната процедура, тъй като не познавам отблизо характера на фурната ви ;) Колко силна е, например? Разберете сами и съобразете температурата на печене на курабийките си. Важно е обаче да ги наблюдавате непрекъснато, за да не изгорят, милите!

След всеки готов ароматен бисквитен сет, охлаждайте тавата, в която извършвате топлинната обработка. Как: обръщайте я с опаковата страна на дъното и я поливайте със струйка студена вода под чешмата. Така бисквитките ви ще започват да се пекат едва във фурната, а не още в тавата.

Ами, толкова от мен. В очакване да ми дадете вашите кулинарни предложения, ще ви поканя да се потопите в този сладък фото албум: 

inm.com

inm.com

inm.com

inm.com

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 6
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 6
    от Не е посочен | 27.09.2012 | 15:17
    Каде ти е рецептата? Да беше се сетила да я напишеш а не да разтягаш лукуми!!
  • 5
    от Не е посочен | 24.08.2012 | 17:45
    Отговор на коментар #3 от : и аз за олиото да питам и колко, ако става. колко броя ориентировъчно излизат от тези продукти?
  • 4
    от Не е посочен | 24.08.2012 | 14:06
    Отговор на коментар #3 от : Благодарим ти, че сподели с нас тази рецепта, Ели. Аз ще я пробвам :) И ще ти пиша за резултата. А дали ще ми се получи с олио? :)
  • 3
    от Не е посочен | 24.08.2012 | 13:45
    Отговор на коментар #1 от : 2 яица 1 1/2 ч.чаша захар 1 кисело мляко 1/2 л.сода 1/2 амоняк 6 л. мас ванилия По тази рецепта си правя "захаринки" и са супер...правиш топчета от тестото,поръсваш със захар и печеш до златисто....супер са :)))))))))
  • 2
    от Не е посочен | 05.08.2012 | 11:35
    Отговор на коментар #1 от : Здравей, Марияна, прости ми, че те разочаровах - съвсем скоро, специално за теб, ще публикувам рецепта за курабийки =) Хубав ден!
  • 1
    от Не е посочен | 05.08.2012 | 11:04
    До тук нищо важно неказа да беше написала продуктите и тем подобно ,а не да ги търсим от други рецепти пф.....

Хороскоп

Стрелец
23 ноември – 21 декември