Великден бе отдавна, но споменът за хубаво прекарания празник все още е изключително ярък в съзнанието ми. Сякаш беше вчера. И знам защо: заради курабийките! Понеже страшно ги обичам, гледам да си ги приготвям и през останалото време на годината.
Правя ги по сравнително лесна рецепта и в по-малки дози, че иначе трябва да прекарам цял ден в печене, нали разбирате.
Е, не мога да се нарека спец по курабийките, но съм научила няколко важни неща за кулинарната им обработка, които мисля набързо да споделя с вас. Ей така - в случай, че ви се прииска да си ги спретнете в почивните дни.
С една идея напред
Точно така. Може да си приготвите тесто за вкусни бисквитки ден преди самото им печене. Защото в повечето случаи то има нужда от време, за да поразмишлява – иначе казано, да втаса. Освен това, разделяйки готварската процедура в два дни, значително ще я съкратите. И тя няма да ви се струва толкова уморителна.
Важно: преди да забъркате тестото, инспектирайте качеството и свежестта на продуктите и подправките. Защото от тях зависи постигането на уникален и добър вкус на курабийките.
Пухкави? Разбира се!
При голяма част от рецептите спретването на вкусотийките изисква необходимите за тях съставки да се използват на стайна температура. Това се прави с идея звездичките и луничките да бухнат хубавичко, да са леки и приятно трошливи.
Относно печенето
Трудно мога да ви дам някакъв конкретен съвет за въпросната процедура, тъй като не познавам отблизо характера на фурната ви ;) Колко силна е, например? Разберете сами и съобразете температурата на печене на курабийките си. Важно е обаче да ги наблюдавате непрекъснато, за да не изгорят, милите!
След всеки готов ароматен бисквитен сет, охлаждайте тавата, в която извършвате топлинната обработка. Как: обръщайте я с опаковата страна на дъното и я поливайте със струйка студена вода под чешмата. Така бисквитките ви ще започват да се пекат едва във фурната, а не още в тавата.
Ами, толкова от мен. В очакване да ми дадете вашите кулинарни предложения, ще ви поканя да се потопите в този сладък фото албум:
inm.com
inm.com
inm.com
inm.com
Добави коментар